به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بنگاههای اقتصادی و کسب و کارها برای تولید پول و ثروت نیاز به منابع مالی دارند. وجود منابع مالی به یک کسب و کار اجازه میدهد پرسنل مورد نیاز خود را استخدام کند، کالاها یا داراییهای لازم را خریداری نماید، هزینههای جاری را پرداخت کند و فعالیتهای اقتصادی خود را توسعه دهد.
از آنجا که هر کسب و کاری در ابتدای فعالیت خود به سرمایه و پول نیاز دارد تا بتواند به رویاها و چشماندازهای خود برسد، استفاده از ابزارهای تامین مالی در هر سیستم اقتصادی بسیار بااهمیت میباشد. شرکتهای فعال تجاری نیز برای توسعه بازار، مدرنسازی تکنولوژی، افزایش کیفیت محصولات، تولید محصولات جدید و رشد سودآوری خود نیاز به منابع مالی دارند. همچنین سرمایهگذاران در پروژههای اقتصادی ازجمله دولت برای اجرای طرحهای خود نیاز به سرمایه و پول خواهند داشت. در یک جمله تامین مالی (فاینانس) به فرآیند فراهم آوردن منابع مالی یا پول جهت ایجاد یا توسعه فعالیتهای تجاری، سرمایهگذاری یا خرید گفته میشود.
مخارج دولت در زیرساخت های عمومی،خصوصی، آموزش، بهداشتودرمان و … می تواند زیربنای رشد باشد، لیکن روش های مختلف تأمین مالی این مخارج، به گونه ای متفاوت رشد اقتصادی را تحت تأثیر قرار می دهند و تاثیر بسزای دولت را در این امر نشان میدهد.
تامینمالیدولتازمحل درآمدهای مالیاتی در سال 99
در همین راستا وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره عملکرد سازمان امور مالیاتی در طول یکسال گذشته و میزان تحقق درآمدهای مالیاتی گفت: در سال گذشته بیش از 10 هزار میلیارد تومان مالیات معوق برای حمایت از بخش تولید و نظاممند کردن بخشودگی جرایم مالیاتی وصول شد. همچنین تحقق 107 درصدی و وصول بیش از 192 هزار میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی شامل منابع واریزی به خزانه و تهاتر بدون لحاظ درآمدهای گمرکی از عملکرد وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی در سال 99 بوده است.
تحقق107درصدیووصولبیشاز192هزارمیلیاردتوماندرآمدهایمالیاتیشامل منابعواریزیبهخزانهوتهاتربدونلحاظدرآمدهایگمرکیدرسال1399(دراینارتباط 188هزارمیلیاردتومانوصولتوسط سازمانامورمالیاتیو4.1هزارمیلیاردتومانتهاتر صورتپذیرفتهاست)
وصولبیشاز12هزارمیلیاردتومانمالیاتمعوقدرراستایحمایتازبخشتولید، نظاممندکردنبخشودگیجرائممالیاتی،وصولمطالباتمعوقوحداقلکردنتشریفات اداریباحذفتشخیصهایممیزی.
دژپسند اضافه کرد: در راستای توسعه و استقرار نظام خود اظهاری به جای تشخیص علیالراس )اجرای ماده 97 ق.م.م( از مجموع 3/ 3 میلیون اظهارنامه و فرم مالیاتی )موضوعتبصرهماده 100 ق.م.م( دریافتی در سال 99 بیش از 5/ 1 میلیون نفر از مودیان خرد و بیش از 4/ 1 میلیون اظهارنامه مالیاتی درراستایاجرایمفادماده 97 ق.م.م با استفاده از موتور ریسک طرح جامع مالیاتی، با لحاظ الگوی مدیریت ریسک و تمکین مالی بدون رسیدگی پذیرفته شد که میزان اظهارنامههای مودیان مالیاتی که بدون رسیدگی پذیرفته شده حدود 84 درصد بوده است.
تامینمالیدولتازمحلانتشاراوراقمالیاسلامی در سال 99
دژپسند با بیان اینکه برای تامین مالی غیرتورمی بودجه دولت و با تاکید بر حفظ پایداری بدهی در سال 98 حدود 82 هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی منتشر شد گفت: در سال گذشته این عدد به بیش از 199 هزار میلیارد تومان رسید و با احتساب اسناد تسویه خزانه به مبلغ 7/ 9 میلیارد تومان، جمع تامین مالی با استفاده از انواع اوراق به بیش از 208 هزار میلیارد تومان رسید.
به منظورتامینمالیغیرتورمیبودجهدولتوباتاکیدبرحفظپایداریبدهیدرسال 1398 حدود82هزارمیلیاردتوماناوراقمالیاسلامیانتشاریافتدرحالیکهدرسال1399، بیشاز199هزارمیلیاردتوماناوراقمالیاسلامیمنتشرشده است.
دژپسند با اشاره به عملکرد 4/ 127 هزار میلیارد تومانی سازمان خصوصیسازی در سال گذشته اظهار کرد: 6/ 49 هزار میلیارد تومان از این درآمد صرف واگذاری نقدی بابت واریز به حساب خزانه و هدفمندی یارانهها، 29 هزار میلیارد تومان واگذاری سهام شرکتهای متعلق به دولت جهت تهاتر بدهی به بانکها، 4/ 37 هزار میلیارد تومان تهاتر بدهی دولت به تامین اجتماعی و 4/ 11 هزار میلیارد تومان تهاتر بدهی با سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح شده است.
عملکردبیشاز127.4هزارمیلیاردتومانیسازمانخصوصیسازیدرسال1399که بخشعمدهآنبهشرحزیرمیباشد:
– 49.6هزارمیلیاردتومانواگذارینقدیبابتواریزبهحسابخزانهوهدفمندییارانهها.
-29هزارمیلیاردتومانواگذاریسهامشرکتهایمتعلقبهدولتجهتتهاتربدهیبهبانک ها.
– 37.4هزارمیلیاردتومانتهاتربدهیدولتبهتامیناجتماعی.
– 11.4هزارمیلیاردتومانتهاتربدهیباسازمانتامیناجتماعینیروهایمسلح)ساتا(.
تحقق116درصدیمنابعپیشبینی شدهدرقانونبودجهسال1399کلکشوردر خصوصوصولسودسهامشرکتهایدولتیتوسطخزانهداریکلکشور )میزانوصولبیش از157هزارمیلیاردریال(.
براساسآخرینآمارواطلاعاتموجودوقطعینشده،درسال1399حدود80درصد تأمینمالیتوسطوزارتاموراقتصادیوداراییانجامپذیرفت.
تأمینمالیدولتازمحلفروشنقدیاوراق
وزیر امور اقتصادی و داراییبیان داشت: در سال گذشته 3/ 126 هزار میلیارد تومان از محل فروش نقدی اوراق برای تامین مالی دولت به فروش رسید که حدودا نیمی از آن در بازار پول و نیمی دیگر در بازار بدهی (سرمایه) به فروش رفته است.
برای اولین بار در کشور به طور همزمان حراج و عرضه اوراق در هر دو بازار سرمایه و پول انجام شده است.
با ایجاد سامانه جامع اطلاعات دستگاههای اجرایی (سادا) و ایجاد حساب کاربری و ابلاغ آن به دستگاههای اجرایی تا دی سال گذشته تعداد 448.893 ملک دولتی ثبت شد که از این تعداد 22.893 ملک در یکسال اخیر شناسایی و ثبت شده است. همچنین 2211 املاک مازاد و غیرقابل استفاده به ارزش برآوردی 14.472 میلیارد تومان شناسایی و مجوز فروش آن صادر شده است که تاکنون 1.408 میلیارد تومان از این محل به حساب خزانه واریز شده است.
درسال1399تعداد 2211 فقرهاملاکمازادوغیرقابلاستفادهدولتبهارزشبرآوردی14.472میلیاردتومانشناساییومجوزفروشآنهاصادرشدهکهتاکنونبیشاز1.600میلیارد تومانازاینمحلبهحسابخزانهواریزشدهاست.
انتهای پیام/