به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران،  آرش نبی زاده مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی کشور با تاکید بر اینکه در سال های اخیر پرورش دهندگان ماهی با مشکلات جدی برای ادامه تولید روبه رو شده اند، اظهار کرد: پرورش دهندگان ماهی با مشکلات زیادی برا ی تولید مواجه بودند اما از سال گذشته این مشکلات به اوج خود رسیده است.

وی ادامه داد: از یک سو شیوع ویروس کرونا و از سوی دیگر حذف ارز دولتی برای واردات بچه ماهی تولیدکنندگان را در بن بست قرار داده است.

نبی زاده میزان افزایش قیمت هر قطعه بچه ماهی را حدود 300 درصد اعلام کرد.

وی تصریح کرد: این دو عامل موجب شد همراه با هزینه تمام شده تولید شاهد افت قیمت در بازار باشیم به نحوی که تولیدکنندگان رغبت خود را برای تولید از دست داده اند .

نبی زاده گفت: هم اکنون قیمت خرید هر کیلوگرم قزل آلا از 24 هزار تومان به 16 هزار تومان کاهش یافته و این به معنی زیان جبران ناپذیر برای تولیدکنندگان است.

نبی زاده با بیان اینکه ما و سازمان شیلات کشور با کمک سازمان تعاون روستایی سال گذشته تلاش زیادی برای نجات تولید کنندگان کردیم، افزود: پیشنهاد ما اجرای خرید حمایتی 5 تا 7 هزار تن ماهی بود که اگر این امر محقق می شد می توانستیم بازار را کنترل و تولیدکنندگان را نجات دهیم.

نبی زاده با اشاره به اینکه وزارت جهادکشاورزی با این استدلال که “خرید تضمینی فقط مربوط به بعضی از محصولات می شود گفت: در قانون به صراحت آمده؛ قانون خرید تضمینی شامل محصولات دامی نیز می شود.

نبی زاده تاکید کرد: وزارت جهادکشاورزی با تلاش برای اجرای این قانون علاوه بر نجات تولیدکنندگان می تواند موجب عرضه مناسب ماهی به عنوان یک منبع پروتئینی شود و با استفاده از آن بازار مرغ را نیزکنترل کند.

وی همچنین از درخواست معاونت نظارت مجلس برای اصلاح قانون خرید تضمینی از اتحادیه های تولید خبر داد و گفت: از معاونت نظارت مجلس تماس گرفتند تا نظر خود را درباره قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی دهیم، ما نیز طرحی را در همین رابطه ارائه دادیم.

نبی زاده در توضیح بیشتر طرح، گفت: این طرح شامل سه پیشنهاد است ، یکی خرید تضمینی بین 7 تا 10 هزار تن در 6 ماه اول سال فقط در زمان بحران با تخصیص اعتبار و کمک سازمان تعاون روستایی، دیگری پرداخت تسهیلات کم بهره به مراکز تولید در 6 ماه دوم سال و پیشنهاد سوم  پرداخت تسهیلات کم بهره به صادر کنندگان است.

وی ادامه داد: این پیشنهادات را به سازمان شیلات کشور و مجلس و دولت داده ایم و امیداوریم بتوانیم آن را به نتیجه برسانیم.

مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی کشور در پایان با بیان اینکه در صورت اجرا شدن این طرح ریسک بازار برای تولیدکننده کاهش می یابد، افزود: در ماه های پایانی سال گذشته موفق شدیم بیمه اجباری تولید ماهی را با کمک سازمان شیلات، دامپزشکی وصندوق بیمه کشاورزی اجرایی کنیم، با فراگیر شدن آن ریسک تولید نیز کاهش می یابد و تا خسارات مانند مانند سیل جبران شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست