پیرو نام‌گذاری سال 1400 ، برای اجرایی شدن فرمان رهبر معظم انقلاب ، ضروری است از رفتارهای تبلیغاتی خارج شویم ؛ چراکه علیرغم نام‌گذاری اکثر سالهای دو دهه اخیر با موضوع اقتصاد و خدمت به مردم ، باوجود پیشرفت‌های شگرف علمی ، فن‌آوری ، نظامی و … نوسان‌های بسیار بزرگی را نیز در حوزه‌های گوناگون ازجمله اقتصاد را شاهد بوده‌ایم. در همین راستا سردار بزرگ شهید سپهبد قاسم سلیمانی فرمودند : “من حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای را خیلی مظلوم و تنها می‌بینم. ” لذا بایستی طرحی نو دراندازیم .

البته رونق تولید بسیار سخت بوده و نیاز به کار جهادی دارد . بر اساس تحقیقات علمی ، تجربیات اجرایی و ارتباط فراوان با مردم اجرای اقدامات عملی زیر با جدیت و با همراه نمودن ما می‌خواهیم با ما می‌توانیم – چرا که خواستن، توانستن است – تولید شکوفا خواهد شد :

انتخاب رئیس‌جمهور اصلح : برگزیدن فردی که ضمن داشتن ولایت عملی ، توانسته باشد رضایت مردم را نیز جلب کرده باشد .
 تشکیل شورای عالی اقتصاد مقاومتی : همانند شورای عالی امنیت ملی نیازمند دبیرخانه‌ای برای این شورا هستیم . دبیر شورا فرمانده قرارگاه اقتصاد مقاومتی نیز می‌باشد .

نویسنده تأکید می‌نماید فرمانده مذکور بایستی دارای تخصص در زمینهٔ اقتصاد و مدیریت بوده و دارای سوابق اجرایی مرتبط موفق بوده و متعهد به ایران اسلامی در عمل باشد . در جهت هماهنگی تیم اقتصادی دولت ، ضروری است مسئولین مذکور را  ایشان به رئیس‌جمهور پیشنهاد نماید .

هیئت‌های اندیشه‌ورز: فرزانه‌ای می‌فرمایند : هر جا بافکر و اندیشه جمعی کارها را انجام داده‌ایم، موفق بوده‌ایم . اتاق فکر متشکل از نخبگان اقتصادی ، مدیریتی و اجرایی مستقل از جایگاه سازمانی جهت تعیین برنامه‌های هر سه قوه و کل حاکمیت و راهکارهای مربوطه و اولویت‌ها در زمینه تولید ملی می‌باشد . خروجی جمع نخبگانی مذکور بسیار دقیق خواهد و از افتادن کشور در دام سعی و خطا جلوگیری می نماید .

شفافیت اطلاعات تولید : انجام کلیه امور تولید اعم از اخذ مجوزها ، واگذاری زمین ، تخصیص ارز ، اعطای وام ، امور گمرکی ، امور مالیاتی ، انبارداری و … در بستر سامانه ( های ) الکترونیکی یکپارچه و قابل‌رؤیت توسط همگان در طی 3 ماه و انفصال دائم از خدمت دولتی مدیرانی که خارج از سامانه ( به‌صورت کاغذی ) کاری می‌کنند باعث ایجاد زمینه رقابت برای تولیدکنندگان می‌شود . در شرایط وجود انواع و اقسام بیماری کرونا ( چینی ، انگلیسی و برزیلی ) برای عدم توقف پشتیبانی تولید ضرورت مکانیزه نمودن فرآیندهای اداری دوچندان و غیر قابل اجتناب است . ضمنا بایستی پیمانکاران فعلی سامانه‌هایی که موفق نبوده‌اند خلع ید شوند و شرکت‌های پیمانکار جدید و سهامداران آنها نیز اطلاع‌رسانی شود.

تصویب قانون تعارض منافع در مجلس نیز راه را برای فساد تنگ‌تر می‌نماید

عادلانه نمودن قیمت کالاها : درج مشخصات کالا و موجودی‌ها و قیمت بر روی کالاها ( و ثبت آنها در سامانه جامع تجارت ایران ) = افزایش تولید باکیفیت ( بالطبع آن افزایش اشتغال ) + قیمت متعادل ( منصفانه ) می باشد . لذا با فرمول فوق قیمت‌ها غیرمستقیم کنترل و نظارت می شوند و نیازی به تعیین قیمت غیرواقعی توسط دولت نمی‌باشد . اگر فروش اینترنتی گسترده شود و همچنین تمامی خریدوفروش‌ها حتی در بخش خدمات در سامانه مذکور درج شوند قیمت‌ها به‌راحتی قابل ارزیابی و نظارت خواهند بود. طراحی شبکه اجتماعی داخلی به روز و پرسرعت از جهت امنیت تجارت داخلی همانند نان شب مردم ضرورت دارد . موکدا نویسنده بیان می دارد قیمت‌گذاری مهم‌ترین جزء از مدل کسب‌وکار می‌باشد و غیرمنصفانه شدن آن ، چه کم کردن یا حتی زیاد کردن آن باعث نابودی تولید می‌شود.[1]

ارز : شاه‌بیت پشتیبانی و مانع زدایی از تولید قیمت کالاها و نرخ ارز می‌باشد ؛ چراکه بسیاری از کالاها یا مواد اولیه آنها وارداتی می‌باشند و با افزایش قیمت ارز به همان نسبت افزایش قیمت می‌یابند . لذا ضروری است ضمن عدم مخالفت با افزایش تدریجی قیمت کالاها و خدمات و همچنین ارز متناسب با نرخ تورم ، خریدوفروش غیر سامانه‌ای ارز ممنوع شده تا از احتکار ارز جلوگیری شود . برگرداندن اصل ارز توسط بانک‌ها برای صاحبان حساب ارزی به همراه سود مربوطه نیز برای این کار بسیار مؤثر می‌باشد .

یارانه‌ها : حذف یارانه‌های غیرمستقیم  و اعطای یارانه مستقیم به مردم از خرید کالاهای بی‌کیفیت مانند برخی انواع برنج خارجی یا فروش غیرقانونی آنها و فساد جلوگیری می‌نماید .[2]

تأمین اجتماعی : اصلاح قوانین و مقررات تأمین اجتماعی و کاهش تعرفه‌ها و جریمه‌ها و … در جهت حمایت از تولید بزرگ‌ترین کار برای رفع مانع تولید خواهد بود .

مالیات : حذف مالیات بر تولید در صورت سرمایه‌گذاری مجدد و کاهش مالیات بر تولید و جایگزینی مالیات‌هایی مانند مالیات بر عایدی سرمایه و … برای تولید بسیار راهگشا است .

قاچاق : کالای قاچاق را فقط و فقط بایستی آتش زد تا مانع تعطیلی واحدهای تولیدی ایرانی شد . البته منظور کالای همراه کوله بران و موارد مشابه نیست بلکه مدنظر کالاهایی است که با کامیون حمل می شوند .

مردمی سازی تولید : فقط و فقط با واگذاری کارها به مردم به‌صورت ریشه‌ای ، ساختاری ، درازمدت و راهبردی مشکلات تولید حل می‌شود . همان‌گونه که امام با ورود بسیج به دفاع مقدس به‌طور مستقیم بخش عمده‌ای از دفاع مقدس را به مردم سپرد . مدل واگذاری سهام عدالت و اعطای سهام شرکت مینو به آزادگان بسیار موفق بوده است و در راستای تحقق عدالت اجتماعی بوده است .لذا از آنها به‌عنوان الگو می‌توان بهره گرفت .

وام : در راستای پیشگیری از عدم بهره‌وری وام ضروری به نظر می‌رسد اعطای تسهیلات توسط بانک‌ها بر اساس طرح امکان‌سنجی بسیار قوی و با بررسی دقیق اعتبار شرکت تولیدکننده و محاسبه ریسک مربوطه صورت گیرد . پس از اعطای تسهیلات نیز بایستی در صورت بدهکار شدن واحد تولیدی ، نبایستی بانک تولید را متوقف نموده یا کارخانه از طریق مراجع قضایی به مزایده بسپارند بلکه بایستی ضمن حفظ روند تولید از اموال مازاد شرکت تولیدی و یا فروش محصولات آن مطالبات خود را دریافت نمایند .

انتصاب مدیران جوان متخصص ، متعهد و باتجربه در حوزه اقتصاد و تولید در زیرمجموعه‌های کل حاکمیت و قوای سه‌گانه لازمه گردش نخبگانی و تقویت تولید است .

دعوت از خبرگان اقتصاد و تولید جهت سخنرانی در دانشگاه‌ها ، حرم‌های مطهر ، نماز جمعه‌ها ، مساجد و … جهت تبیین پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها از تولید می‌تواند در تشویق مردم و همگانی نمودن این جهاد مقدس بسیار ثمربخش باشد .

نگارش: عزیز راددرویش کارشناس اقتصادی

————

1-https://www.farsnews.ir/news/13991108000953/%DA%A9%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%84-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D9%85%D9%85%DA%A9%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%DB%8C%D8%A7-%D9%86%D9%87

2- http://www.eqtesaddan.ir/%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A2%D9%85%D8%AF/

انتهای پیام/ب


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست