خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: گویا مسئولان در سال حمایت از تولید که یکی از اصول آن مبارزه با واسطه گری عنوان شده است هیچ برنامه‌ای ندارند و قرار است مانند سال‌های گذشته شاهد فعالیت دلالان در بازار محصولات کشاورزی استان کرمان و تاراج دسترنج کشاورزان باشیم.

سال گذشته بود که افت قیمت پیاز در جنوب استان کرمان بسیاری از کشاورزان را ورشکست کرد، بطوریکه کشاورزان از برداشت محصول به دلیل عدم صرفه اقتصادی خودداری کردند و پیاز یا خوراک دام و یا مزارع شخم زده شد. در این میان استفاده از بازار کشورهای عربی در چند کیلومتری جنوب کرمان از سوی مسئولان نادیده گرفت شد و این دلالان بودند که با خرید پیاز کیلویی ۲۰۰ تومان سردخانه‌های خود را برای فروش همین پیاز با چندین برابر قیمت در فصل تابستان پر کردند.

برداشت محصول برای گوجه کاران صرفه اقتصادی ندارد

هم اکنون با توجه به افزایش قابل توجه قیمت میوه و تره بار در بازار اما در مزارع در به روی همان پاشنه قبل می چرخد و کشاورزان با وجود گرانی قیمت نهاده‌های تولید، کارگر، بسته بندی، حمل و نقل و افزایش عوارض صادرات محصول خود را باید زیر قیمت به دلالان بفروشند به طوری که گوجه کاران جنوب استان کرمان این بار از برداشت محصول گوجه خودداری می‌کنند.

در این خصوص با یکی از کشاورزان به گفتگو پرداختیم. محمد عباسی یکی از کشاورزان منوجانی است که به خبرنگار مهر می‌گوید: از نماینده‌های مردم جنوب کرمان در مجلس و مسئولان جهاد کشاورزی و صمت می‌خواهم برای نجات مردم در جنوب کرمان وارد عمل شوند.

وی گفت: مسئولان برای حل مشکل پیاز کاران به خرید تضمینی پیاز زیر قیمتی که برای تولید هزینه شد بود اقدام کردند یعنی عملاً دولت راه دلالان را پیش گرفت و خرید تضمینی هیچ دردی از کشاورزان دعوا نکرد.

ما کشاورزان هیچ ممر درآمدی جز کشاورزی نداریم و اگر از این کار هم درآمد نداشته باشیم به جز قاچاق کالا و سوخت نمی‌توانیم کار دیگری انجام دهیم

عباسی می‌گوید: ما کشاورزان هیچ ممر درآمدی جز کشاورزی نداریم و اگر از این کار هم درآمد نداشته باشیم به جز قاچاق کالا و سوخت نمی‌توانیم کار دیگری انجام دهیم چون در جنوب کرمان هیچ کارخانه و صنعت و معدن گسترده‌ای وجود ندارد پس ناچار به ادامه کشاورزی هستیم، در سال حمایت از تولیدکنندگان و رفع موانع تولید، چگونه مسئولان از نتیجه برنامه ریزی های خود دفاع می‌کنند؟ چگونه باید این حجم از مشکلات را تحمل کنیم به امید اینکه یکی از پشت میز نشینان برای حل مشکلات چاره اندیشی کند.

وی با اشاره به برداشت نوبرانه گوجه در جنوب کرمان گفت: آقای مسئول دو هفته از آغاز برداشت گوجه می‌گذرد به خودت زحمت ندادی بپرسی در بازار گوجه چه خبر است و چرا کشاورزان ناراضی هستند؟

دستگاه قضائی برای سامان دادن بازار ورود کند

وی افزود: از مسئولان اجرایی نا امید شده‌ایم و از دستگاه قضائی می‌خواهیم به این بحث ورود کنند و مشکل را ریشه یابی و برای همیشه با حله های واسطه گری در بخش کشاورزی برخورد و آنها را حذف کنند.

امیر ابراهیمی دیگر کشاورزی جنوب کرمان در قلعه گنج است که به خبرنگار مهر می‌گوید: به همت تلاش‌های شما بازار گوجه خریدار ندارد و محصول روی دست کشاورزان مانده است.

وی ادامه داد: آقای مسئول چگونه می‌توانی روی صندلیت بشینی و هیچ عذاب وجدانی نداشته باشید؟ پنج ماه برای کشت گوجه زحمت کشیدیم و حالا باز هم دلالان به میدان آمده‌اند و دولت هیچ ساز و کاری برای عرضه محصول به بازار ندارد و باز هم دلالان ابتکار عمل را به دست گرفته‌اند.

جعبه گوجه ۷,۵۰۰ تومان؛ محصول داخل جعبه ۱۵۰۰۰ تومان!

این کشاورز گفت: گوجه هم اکنون در بازار بین هزار و تا هزار و ۵۰۰ از کشاورز خریداری می‌شود در حالی که قیمت جعبه ۷ هزار و ۵۰۰ تومان است!

پنج ماه برای کشت گوجه زحمت کشیدیم و حالا باز هم دلالان به میدان آمده‌اند و دولت هیچ ساز و کاری برای عرضه محصول به بازار ندارد

وی گفت: هر کارگر روزی ۱۵۰ هزار تومان دستمزد می‌گیرد و قیمت حمل و نقل و سوخت هم سر به فلک می‌کشد در این شرایط ما کشاورزان با چه توجیهی می‌توانیم محصول را برداشت کنیم؟ با این شرایط عملاً ما به کارگران دلالان برای ثروت اندوزی بیشتر تبدیل شده‌ایم و باید سرمایه زندگی خود را تبدیل به محصول کنیم و در نهایت به جیب دیگران سرازیر کنیم.

وی بیان کرد: چرا مشکل دلال بازی در بازار محصولات کشاورزی جنوب کرمان حس نمی‌شود و همه سکوت کرده‌اند ا ز دستگاه قضائی می‌خواهیم به حل این مشکل ورود کنند و یک بار برای همیشه دست دلالان را از بازار کوتاه کنند و فساد موجود در این بخش را از بین ببرند.

این کشاورز بیان کرد: بعضی از همین کشاورزان گوجه کار زمین اجاره کردند و حتی کرایه زمین کشاورز را هم ندارند که پرداخت کنند، قیمت بذر و سم و کود هم چند برابر شده است. مسئولان چه زمانی می‌خواهند از خواب بیدار شوند، زندگی کشاورزان با چالش جدی مواجه شده است.

سپاه ثارالله برای حل مشکل کشاورزان ورود کرد

سردار معروفی با اشاره به تشکیل دو قرارگاه برای حل مشکلات کشاورزی مردم عنوان کرد: امروز در رودبار جنوب دو قرارگاه تشکیل شده است یکی در سپاه استان با حضور بسیج سازندگی و اصناف و کشاورزی که برای پشتیبانی و انتقال و فروش محصولات مردم برنامه داشته باشیم و قرارگاه دیگری در جنوب استان برای ۷ شهرستان جنوبی با محوریت فرمانده ناحیه جیرفت برای کمک و پشتیبانی در امر فروش و انتقال تشکیل دادیم.

در همین رابطه سردار حسین معروفی فرمانده سپاه ثارالله کرمان در حاشیه سفر به رودبارجنوب در رابطه با مشکلات کشاورزی جنوب استان کرمان گفت: درد و رنج مردم جنوب استان کرمان در رابطه با فروش محصولات کشاورزی می‌طلبد که مسئولان در سطح استان و در سطح وزارتخانه‌ها فکری راهبردی در زمینه نوع محصول و کشت و بازار و صادرات داشته باشند.

وی افزود: با نگاه راهبردی برای هر سال باید مشخص شود چقدر به هر محصول در کشور نیاز داریم و به چه میزان می‌توان انتقال و صادرات را انجام داد؛ همچنین توزیع بذر دولتی به کشاورز واقعی از الزامات است.

معروفی توضیح داد: تا زمانی که حوزه‌های راهبردی را درست نکنیم نمی‌توانیم منابع آب را هم مدیریت کنیم نمی‌توانیم به اقتصاد و معیشت مردم توجه کنیم پس اولین سوءمدیریت در حوزه راهبردی است.

درد و رنج مردم جنوب استان کرمان در رابطه با فروش محصولات کشاورزی می‌طلبد که مسئولان در سطح استان و در سطح وزارتخانه‌ها فکری راهبردی در زمینه نوع محصول و کشت و بازار و صادرات داشته باشند

فرمانده سپاه ثارالله کرمان ضمن درخواست از مسئولان برای ورود جدی به مشکلات کشاورزی جنوب استان کرمان بیان کرد: ما در سپاه و بسیج با تمام توان کنار مردم و مسئولان هستیم؛ سپاه و بسیج سنگر مستحکم انقلاب؛ بسیج مظهر مردم سالاری دینی است از مردم با مردم و برای مردم است این یک فرهنگ است.

وی ضمن تشریح اولویت‌های قرارگاه حل مشکلات کشاورزی مردم گفت: اولویت ما شناسایی کشاورزان واقعی و خرده مالکان است ما به سمت کمک آنها می‌رویم و اطلسی ظرف یک هفته برای این امر آماده می‌شود.

لزوم حمایت از خرده مالکان و کشاورزان محروم

سردار معروفی ادامه داد: فرمانده هان نواحی ۲۲ شهرستان پای کار آمده‌اند تا ابتدا در درون استان خودمان برای انتقال پیاز و سیب زمینی و گوجه اقدام کنیم و اصرار داریم تا خریداری در سر زمین خرده مالک صورت بگیرد.

وی توضیح داد: در این قرارگاه در حوزه‌های بلندمدت که راهبردی است برای کشاورزی شمال و جنوب استان؛ در حوزه‌های میان مدت برای مراقبت از سطح آب و تعریف محصولات برای مناطق همچنین در حوزه کوتاه مدت که موارد اورژانسی مثل خرید و فروش و انتقال محصولات است برنامه داریم.

باید منتظر ماند و دید در کنار سپاه، مسئولان جهاد کشاورزی و صمت و استانداری کرمان قصد ورود برای حل مشکلات را دارند یا باز هم توپ را در زمین مردم می‌اندازند و افزایش کشت را دلیل افت قیمت و فروش نرفتن محصول اعلام می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست